03.04.2018

Министар одбране посетио Институт за стратегијска истраживања
 

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић посетили су данас Институт за стратегијска истраживања у касарни „Бањица 2“ у Београду.
Министар Вулин подвукао је значај свих досадашњих резултата Института за стратегијска истраживања и поседовања истраживачких сазнања о актуелним друштвеним процесима.
 

Он је истакао значај реализације задатака Института као што су актуелне процене степена угрожености, изазова, ризика и претњи по безбедност Републике Србије, истраживање искустава из постојећих светских кризних жаришта и анализа процеса и чинилаца у међународним односима од којих зависи безбедност и међународни положај Републике Србије.


Министар Вулин је додао да је неопходно стално пратити дешавања у окружењу и евентуалну њихову рефлексија на безбедност Србије и у том смислу је изразио спремност да Институту пружи сваку врсту подршке, између осталог и када је реч о сарадњи с академском заједницом.
Говорећи о будућим активностима Института, генерал Диковић истакао је важност веће усмерености на захтеве војне делатности и питања која се тичу функционисања система одбране.
Директорка Института Јованка Шарановић представила је гостима организацију, задатке и резултате те институције те најавила предстојеће пројекте и активности.
Челни људи Министарства одбране и Војске Србије разговарали су с колективом Института за стратегијска истраживања на састанку коме су присуствовали и државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.04.2018
mp4 (75,49 MB)
Видео