05.06.2018

Посета делегације Института источних студија Руске академије наука (РАН) Универзитету одбране


Делегација Института источних студија Руске академије наука (РАН) посетила је данас Универзитет одбране. Посета је реализована у организацији Института за стратегијска истраживања Универзитета одбране а делегацију је примила директорка Института госпођа Јованка Шарановић са сарадницима. Руску делегацију предводио је господин Николај Дмитриевич Плотњиков, руководилац Центра за научно аналитичке информације наведеног руског Института, а у њеном саставу били су још Алексеј Анатљевич Маринин и Максим Александрович Ушанов.
 

У првом делу посете, у присуству Ректора УО генерал-мајора Младена Вуруне, полазника и предавача командно-штабног и генерал-штабног усавршавања Школе националне одбране, истраживача Института за стратегијска истраживања УО и представника организационих целина Генералштаба Војске Србије, господин Плотњиков је одржао предавање на тему ратног сукоба у Сирији и улози Руске Федрације у њеном решавању. Предавању је претходило приказивање филма о актуелној безбедносном стању у Авганистану. Присутни су имали прилику да поставе питања господину Плотњикову и добију одговоре о широј безбедносној ситуацији на Блиском истоку.
 

У другом делу посете реализован је радни састанак између руководстава Института источних студија РАН и Института за стратегијска истраживања УО на коме су представљени могући модалитети будуће сарадње.