18.10.2019

НАЈАВА ДОГАЂАЈА: Трибина на Београдском сајму књига - Геополитички аспекти савремених безбедносних изазова Републике Србије
 У среду 23. октобра, Институт за стратегијска истраживања организује трибину на Београдском сајму књига под називом „Геополитички аспекти савремених безбедносних изазова Републике Србије“. Активност почиње у 18 часова на штанду МЦ Одбрана у Хали 1 Београдског сајма.   

У улози модератора на трибини биће ванр. проф. др Станислав Стојановић из Института за стратегијска истраживања а излагачи су пуковник др Вељко Благојевић, такође из Института, затим, генерал у пензији проф. др Бранко Крга, пуковник Вангел Милковски из Школе националне одбране и доцент др Владмир Ајзенхамер са Факултета безбедности Универзитета у Београду.
 
Теме којима ће се учесници трибине бавити јесу – „Доминантни геополитички дискурси и Балкан (Евроазијство, Атлантизам, исламски фактор)“ и „Импликације геополитичких утицаја на безбедност Републике Србије (Проблем КиМ, екстремизам, миграције, енегретска безбедност)“.
 
Позивамо вас да будете наши гости.