21.04.2021

Пројекат Института „Хибридно ратовање“ проглашен најбољим у прошлој години

Поводом предстојећег Дана Војске, потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас у Дому Војске годишње награде за најбоље научноистраживачке радове. Честитајући награђенима, министар одбране је истакао да је у сусрет Дану Војске важно да се сетимо и људи који су својим научноистраживачким радом дали изузетан допринос да наша војска у будућности буде још ефикаснија, боља и за корак испред других.


Награду за најбољи научноистраживачки пројекат за 2020. годину добио је тим Института за стратегијска истраживања Универзитета одбране, који чине пуковници Небојша Николић и Мирослав Митровић и потпуковник Милинко Врачар. Радни назив пројекта је  „Хибридно ратовање – искуства и перспективе”.
 

Указујући да се данас у оквиру хибридног начина ратовања могу користити медији, индустрија, образовање, историја, разне контроверзе и друго, министар Стефановић је истакао да му је част што признање добија тим истраживача ангажован на овој изузетно важној теми у савременом свету.


Говорећи о значају добијеног признања, пуковник др Небојша Николић, иначе руководилац награђеног пројекта, изнео је да је пројекат покренут пре неколико година на основу исказаних потреба неколико важних организацијских целина Министарства одбране и Војске Србије. Он је изразио захвалност свима који су учествовали у овом пројекту, нарочито младим официрима из јединица Војске Србије који су нашли времена и снаге да напишу радове и да их пласирају у оквиру овог пројекта.
 

Пуковник др Николић је, такође, нагласио да му награда и лично значи, јер је каријеру започео 1988. године као најбољи питомац Војнотехничке академије, а крај каријере обележиће ово признање, што је лепо и симболично.

Више о пројекту "Хибридно ратовање - искуства и перспективе" може се погледати у рубрици ПРОЈЕКТИ
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
23.04.2021
mp4 (129,86 MB)
Уручење признања
23.04.2021
mp4 (101,9 MB)
изјава пуковника др Небојше Николића