28.05.2021

Учешће припадника Института на округлом столу „Војне науке и развој способности Војске Србије“

У организацији Школе националне одбране Универзитета одбране данас је реализован округли сто под називом „Војне науке и развој способности Војске Србије“. Скуп је организован са циљем размене мишљења о теоријским и практичним изазовима и перспективама развоја војних наука, као и ради разматрања предлога за бољу имплементацију научних сазнања у војној пракси.


Скуп је отворио потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, а у уводном делу присутнима се обратио и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радо­вановић. У радном делу округлог стола учествовали су представници Војске Србије, Универзитета одбране, пензионисани припадници система одбране и представници домаће академске заједнице.


Допринос данашњем раду дали су и представници Института за стратегијска истраживања Универзитета одбране. У првом панелу округлог стола пуковник др Далибор Денда имао је излагање на тему „Историјски преглед развоја војних наука“, док је у другом панелу пуковник др Небојша Николић излагао на тему „Симулације у проучавању физиономије савремених ратова“.