28.10.2021

Учешће припадника Института на конференцији „Неутралност и стратешко одвраћање”

Припадници Института за стратегијска истраживања ванр. проф. др Станислав Стојановић, доц. др Далибор Денда и МА Игор Пејић, учечствовали су на научној конференцији под називом „Неутралност и стратешко одвраћање”. Конференција је реализована на Универзитету одбране у организацији Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” у сарадњи са Институтом за стратегијска истраживања, Факултетом безбедности, Институтом за политичке студије, Институтом за међународну политику и привреду и Институтом за европске студије.
 
Током конференције разматрана су питања која се односе на савезништва и неутралност у теорији одвраћања, затим на геополитичке чиниоце стратешког одвраћања неутралних држава, као и на национална и компаративна искуства војно неутралних држава у погледу стратешког одвраћања.
 
Поред ректора Универзитета одбране, генерал-потпуковника доц. др Горана Радовановића, конференцији су присуствовали бригадни генерал Предраг Бандић, в.д. помоћника министра за политику одбране, затим бригадни генерал Мирољуб Чупић, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) ГШ ВС, полазници 65. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник” Универзитета одбране, други представници Министарства одбране и Војске Србије и представници научно-истраживачких установа Републике Србије.