03.04.2018

Ministar odbrane posetio Institut za strategijska istraživanja
 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetili su danas Institut za strategijska istraživanja u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Ministar Vulin podvukao je značaj svih dosadašnjih rezultata Instituta za strategijska istraživanja i posedovanja istraživačkih saznanja o aktuelnim društvenim procesima.
 

On je istakao značaj realizacije zadataka Instituta kao što su aktuelne procene stepena ugroženosti, izazova, rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije, istraživanje iskustava iz postojećih svetskih kriznih žarišta i analiza procesa i činilaca u međunarodnim odnosima od kojih zavisi bezbednost i međunarodni položaj Republike Srbije.


Ministar Vulin je dodao da je neophodno stalno pratiti dešavanja u okruženju i eventualnu njihovu refleksija na bezbednost Srbije i u tom smislu je izrazio spremnost da Institutu pruži svaku vrstu podrške, između ostalog i kada je reč o saradnji s akademskom zajednicom.
Govoreći o budućim aktivnostima Instituta, general Diković istakao je važnost veće usmerenosti na zahteve vojne delatnosti i pitanja koja se tiču funkcionisanja sistema odbrane.
Direktorka Instituta Jovanka Šaranović predstavila je gostima organizaciju, zadatke i rezultate te institucije te najavila predstojeće projekte i aktivnosti.
Čelni ljudi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije razgovarali su s kolektivom Instituta za strategijska istraživanja na sastanku kome su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i rektor Univerziteta odbrane general-major Mladen Vuruna.
videoVIDEOGALERIJA
03.04.2018
mp4 (75,49 MB)
Video