18.10.2019

NAJAVA DOGAĐAJA: Tribina na Beogradskom sajmu knjiga - Geopolitički aspekti savremenih bezbednosnih izazova Republike Srbije




 



U sredu 23. oktobra, Institut za strategijska istraživanja organizuje tribinu na Beogradskom sajmu knjiga pod nazivom „Geopolitički aspekti savremenih bezbednosnih izazova Republike Srbije“. Aktivnost počinje u 18 časova na štandu MC Odbrana u Hali 1 Beogradskog sajma.   

U ulozi moderatora na tribini biće vanr. prof. dr Stanislav Stojanović iz Instituta za strategijska istraživanja a izlagači su pukovnik dr Veljko Blagojević, takođe iz Instituta, zatim, general u penziji prof. dr Branko Krga, pukovnik Vangel Milkovski iz Škole nacionalne odbrane i docent dr Vladmir Ajzenhamer sa Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu.
 
Teme kojima će se učesnici tribine baviti jesu – „Dominantni geopolitički diskursi i Balkan (Evroazijstvo, Atlantizam, islamski faktor)“ i „Implikacije geopolitičkih uticaja na bezbednost Republike Srbije (Problem KiM, ekstremizam, migracije, enegretska bezbednost)“.
 
Pozivamo vas da budete naši gosti.