21.04.2021

Projekat Instituta „Hibridno ratovanje“ proglašen najboljim u prošloj godini

Povodom predstojećeg Dana Vojske, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uručio je danas u Domu Vojske godišnje nagrade za najbolje naučnoistraživačke radove. Čestitajući nagrađenima, ministar odbrane je istakao da je u susret Danu Vojske važno da se setimo i ljudi koji su svojim naučnoistraživačkim radom dali izuzetan doprinos da naša vojska u budućnosti bude još efikasnija, bolja i za korak ispred drugih.


Nagradu za najbolji naučnoistraživački projekat za 2020. godinu dobio je tim Instituta za strategijska istraživanja Univerziteta odbrane, koji čine pukovnici Nebojša Nikolić i Miroslav Mitrović i potpukovnik Milinko Vračar. Radni naziv projekta je  „Hibridno ratovanje – iskustva i perspektive”.
 

Ukazujući da se danas u okviru hibridnog načina ratovanja mogu koristiti mediji, industrija, obrazovanje, istorija, razne kontroverze i drugo, ministar Stefanović je istakao da mu je čast što priznanje dobija tim istraživača angažovan na ovoj izuzetno važnoj temi u savremenom svetu.


Govoreći o značaju dobijenog priznanja, pukovnik dr Nebojša Nikolić, inače rukovodilac nagrađenog projekta, izneo je da je projekat pokrenut pre nekoliko godina na osnovu iskazanih potreba nekoliko važnih organizacijskih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. On je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u ovom projektu, naročito mladim oficirima iz jedinica Vojske Srbije koji su našli vremena i snage da napišu radove i da ih plasiraju u okviru ovog projekta.
 

Pukovnik dr Nikolić je, takođe, naglasio da mu nagrada i lično znači, jer je karijeru započeo 1988. godine kao najbolji pitomac Vojnotehničke akademije, a kraj karijere obeležiće ovo priznanje, što je lepo i simbolično.

Više o projektu "Hibridno ratovanje - iskustva i perspektive" može se pogledati u rubrici PROJEKTI
videoVIDEOGALERIJA
23.04.2021
mp4 (129,86 MB)
Uručenje priznanja
23.04.2021
mp4 (101,9 MB)
izjava pukovnika dr Nebojše Nikolića